Szaunák, etikett

A török stílusjegyekkel felruházott szauna világunkban 3 különböző szauna áll vendégeink rendelkezésére. A hagyományos finn szaunák mellett gőzkabin, illatos gőzkabin, infraszauna, aromakamra és tepidárium található. A kellemes felfrissülésről a hideg vizes merülő medencék és az élményzuhanyok gondoskodnak.

Egészségünk megőrzésében, erőnlétünk és fittségünk javításában fontos szerepet játszik a szauna használata. A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink ezáltal kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből. Naponta változatos felöntésekkel várjuk vendégeinket.

Szauna Hőfok
Finn szauna I. 78-80 °C
Finn szauna II. 85-90 °C
Natúr szauna 80-90 °C
Gőzkabin 44-46 °C
Illatos gőzkabin 38-40 °C

SZAUNAHASZNÁLAT

MIÉRT JÓ SZAUNÁZNI?

A szaunázás igazi felüdülés, felgyorsítja az anyagcserét, segít ellazulni, méregteleníti a szervezetet, tisztítja a légutakat, erősíti az ereket, megelőzi az érelmeszesedést és erősíti az immunrendszert. A pozitív hatásokat felöntésekkel lehet tovább javítani.

ETIKETT

A pihentető szaunázáshoz néhány elengedhetetlen jó tanács / szabály:

TUSOLÁS A SZAUNAVILÁG HASZNÁLATA ELŐTT

Minden belépés előtt tusoljunk le. A szaunázást megelőzően nyugodtan használhatunk tusfürdőt vagy szappant. Szaunázás után csak sima vízzel tusoljunk, hogy ne sértsük meg vegyszerrel a megnyílt pórusokat.

A PAPUCSOT A SZAUNÁN KÍVÜL KELL HAGYNI

A papucsot, hagyjuk a szaunán kívül, mert a legtöbb műanyagból készül és ragasztott. Az átlag 90 °C hőmérsékleten ezek a szintetikus anyagok kioldódnak és párolognak.

A FÜRDŐRUHÁT SZAUNÁN KÍVÜL ILLIK HAGYNI

A fürdőruhát azért érdemes a szaunán kívül hagynunk és természetes alapanyagú textíliával betakarva magunk bemennünk, hogy bőrünk lélegezni tudjon és ha esetleg úsztunk szaunázás előtt akkor a klóros vizű fürdőruhát ne szárítsuk azaz a klórt ne párologtassuk a szaunatérbe.

A MEZÍTELENSÉGET IS TUDNI KELL „VISELNI”

Minden ember másképpen viszonyul a meztelenséghez. Próbáljunk meg diszkrétek maradni, úgy is jól érezhetjük magunkat.

BELÉPÉS SZÁRAZ TESTTEL ÉS TEXTÍLIÁVAL

Sokan nem tulajdonítanak jelentőséget a vizes textíliáknak és testüknek, pedig nagyon fontos a megfelelő klíma eléréséhez a száraz test és lepedő, hogy ne hűtsük vele a szauna teret és magunkat. Így kellően el tudjuk érni a verejtékezést és ezzel a méregtelenítést.

MINDEN ESETBEN TERÍTSÜNK MAGUNK ALÁ TEXTÍLIÁT

Saját magunk és mások érdekében is nagyon fontos és ildomos textíliára ülni úgy leterítve, hogy lábunk alatt is legyen. Ezzel megakadályozzuk a verejtékünk padra való lecsöpögését.

MELLŐZZÜK AZ ERŐS ILLATÚ KOZMETIKUMOK, PARFÜMÖK HASZNÁLATÁT

A melegben erős kipárolgásunk miatt a rajtunk lévő kozmetikumok intenzívebben párolognak.

FIGYELJÜNK A KELLŐ TÁVOLSÁGRA

Úgy foglaljunk helyet és helyezkedjünk el, hogy verejtékünk ne csöpögjön szaunázó társainkra. Ha túl zsúfolt a szauna érdemes kimennünk és megvárnunk, amíg hely szabadul fel számunkra.

HIGIÉNIA

Ügyeljünk arra, hogy soha ne üljünk, vagy feküdjünk meztelen testtel a fára. Nem illik és egészségügyi szempontból sem ajánlott. A szauna lepedőt terítsük úgy a fára, hogy az egész testünk ráférjen, és ezzel megakadályozzuk, hogy testünk közvetlen a fával érintkezzen.

NE HANGOSKODJUNK

A hangos beszéd vagy harsány megnyilvánulások nem illendőek és zavarhatják a többi szaunázót.

A MERÜLŐ MEDENCÉT KIZÁRÓLAG ZUHANYOZÁST KÖVETŐEN VEGYÜK IGÉNYBE

Magunk és mások érdekében is verejtékünk lemosását követően vegyük igénybe a merülő medencét. A hideg víz hatására hirtelen összehúzódó pórusokból kinyomódnak a salakanyagok.

A MERÜLŐ MEDENCÉBE MERÜLJÜNK ÉS NE UGORJUNK

A merülő medencébe több okból is veszélyes beleugrani ezen kívül zavarja a kint pihenő szaunázó társainkat az ezzel járó kicsapódó víz és hangzavar.

ÉTKEZÉS

Azon kívül, hogy nem higiénikus ételt és italt bevinni, zavarhatja szaunázó társainkat. Többek között balesetveszélyes is lehet. Egészségtelen és rosszullétre adhat alkalmat. Az étel és folyadék bevitelt mindig szaunázás előtt illetve után 1-2 óra elteltével érdemes fogyasztanunk.

ÚJSÁGOT, NYOMTATOTT ANYAGOT, KÖNYVET NE VIGYÜNK BE A SZAUNÁBA

Bár manapság már nem ólom tartalmú festékkel nyomtatják az újságokat, könyveket mégis a festékekben található vegyszerek nem igazán egészségesek a bent ülőknek. Ráadásul kipárolgásuk miatt erős, kellemetlen szagot okoznak a hevítőben.

SZAUNA AJTAJA

Ügyeljünk arra, hogy a szauna ajtaját, mindig zárjuk be magunk mögött.

SZAUNÁK HŐMÉRSÉKLETE

Mivel a hőség automatikusan felfelé száll, így a szauna legfelső lépcsőfokán van a legnagyobb hőség. Kérjük, hogy kezdőként az alsó szinteket használják. Az első használat előtt kérdezzék meg kollégáinkat, hogy segítsenek a használati utasítások értelmezésében.

GYERMEKEK

Szaunázás és gőzkabin használat 14 éven aluli gyermekek számára nem megengedett.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS, MIKOR NEM AJÁNLATOS A SZAUNAPARK KABINJAINAK HASZNÁLATA

A gőzkabin használat nem ajánlott szívproblémában szenvedőknek, illetve akut, lázas és gyulladásos megbetegedések esetén. Orvosilag eltiltott személyeknek tilos a szaunavilág bármely kabinját használniuk. Mindenki kizárólag saját felelősségére használhatja a szauna parkot, a Thermal Hotel Visegrád szálloda nem vállal felelősséget a szaunavilágban helytelen használat miatt történtő esetleges balesetekért. A kabinok kályhái biztonsági ráccsal vannak ellátva, az esetleges égési sérülések elkerülése végett.

Köszönjük együttműködését! Jó pihenést kívánunk!

MEGÉRI ITT FOGLALNI
Legjobb ár garancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj